Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Donderdagavond Ruimtelijk werken o.l.v. Dorothé Arts 20-22 uur

Programma 3D groep

Voorjaar 2019

Komend half jaar zijn er weer vijftien bijeenkomsten op de donderdagavond.

Blok 1: ComplementairVijf avonden: 10 januari t/m 7 februari 2019Complementair betekent tegengesteld zijn aan elkaar maar tegelijkertijd elkaar aanvullend/ versterkend. Het geheel is meer dan de som der delen. We maken een beeld bestaande uit twee onderdelen die tegengesteld zijn aan elkaar qua vorm, kleur of materiaalgebruik, maar samen één geheel vormen. Je kunt voor deze opdracht de mal gebruiken die in december is gemaakt, of gewoon vanuit ‘het niks’ opstarten.


Blok 2: Model boetseren


Vier avonden: 14 februari t/m 14 maart 2019

(28 februari krokusvakantie)


De eerste twee avonden zal een model aanwezig zijn, die we zo realistisch mogelijk gaan weergeven in klei. De laatste twee avonden maken we een nieuw beeld waarin je een abstracte versie van het eerste beeld maakt.


Blok 3: Opdracht door HKU studenten


Vijf avonden: 21 maart t/m 18 april 2019


Twee stagiaires van de HKU verzorgen vijf avonden. De studenten maken voor ons een opdracht met als uitgangspunt ‘het maken van een beeld geïnspireerd op een kunststroming of het werk van een kunstenaar’. Wat de opdracht precies wordt, horen we later. In januari/februari komen de studenten twee avonden kennis maken met de groep.

Afrondende avond:

25 april 2019


De laatste avond besteden aan het afronden van opdrachten en/of aan het presenteren van werk. Maar we kunnen ook kiezen voor een cultureel uitje. Afhankelijk van de planning van de HKU kan deze avond ook vóór blok 3 plaatsvinden.


Open atelier

Uiteraard is er ook dit najaar weer alle ruimte om je eigen werkstukken te maken in het ‘open atelier’. Je bepaalt dan zelf met welk thema, materiaal of techniek je aan de slag gaat. Uiteraard vinden ook dan individuele (en groeps)werkbesprekingen plaats waarin je beeld en je uitgangspunten aan bod komen. Wil je suggesties voor eigen opdrachten, dan is dat in overleg mogelijk.

Docent in beeld- Dorothé Arts 

Dorothé is beeldend kunstenaar en maakt objecten en installaties. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdrichting intermedia en beeldhouwen. In haar beelden onderzoekt zij de tegenstellingen tussen natuur en mens, tussen overdadige groei en inperking, tussen beweging en weerstand. Zij laat zich in haar materiaalkeuze graag leiden door het experiment met huis-, tuin- en klusmaterialen. 


Dorothé organiseert en verzorgt diverse workshops, cursussen en kunstprojecten, zowel in haar eigen atelier als in opdracht van organisaties. De groepen lopen uiteen van kinderen in de buitenschoolse opvang en vriendinnengroepen, tot leden van een kunstenaarsvereniging zoals Ars-Peintura en Marokkaanse meidengroepen. In haar workshops en cursussen deelt Dorothé haar enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Naast de technieken en materialen besteedt zij veel aandacht aan het idee achter het beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld? Meer informatie over Dorothé Arts vind je op haar eigen website.