top of page

Donderdagavond Ruimtelijk werken o.l.v. Dorothé Arts 20-22 uur

Programma 3D groep

Voorjaar 2023 [15 bijeenkomsten]

Glazuuravonden en beeldhouwen

Twee avonden 12 en 19 januari 2023

Afronden beeldhouwopdracht en glazuren van ‘Hybride wezens’

Aan tafel’ (groepswerk)

Vijf avonden: 2 februari t/m 9 maart 2023 (2 maart voorjaarsvakantie)


Tijdens de expositie nodigen we de bezoekers aan tafel met een servies en gerechten gemaakt van klei. Je kunt zelf kijken wat jouw bijdrage is: een bord stamppot of schaal salade, een kom soep of een lekker dessert.

We starten de opdracht met het maken van het servies, die ieder op eigen wijze afwerkt met engobes. Bij het boetseren van de gerechten besteden we aandacht aan de verschillende structuren om de realiteit van het eten zo goed mogelijk te benaderen. Deze gerechten werken we in maart/april af met de decoratietechniek van majolica (= onderglazuur).

Mobiel à la Calder

Drie avonden 16 maart t/m 30 maart 2023


We laten ons bij deze opdracht inspireren door Alexander Calder (1898-1976). Calder vernieuwde begin vorige eeuw de beeldhouwkunst met zijn bewegende beelden. Deze kleurrijke verfijnde ’mobiles’ waren een groot contrast met de beeldhouwwerken van brons en steen die tot dan toe de beelhouwkunst domineerden. We verdiepen ons in het werk van Calder en maken zelf een mobiel met daaraan vormen van karton of plastic folie.

Glazuuravonden:

6 en 13 april 2023


Glazuren van het werk van opdracht ‘aan tafel’

Maak er wat van.

Twee avonden: 20 april en 11 mei 2023


Ieder ontvangt aan begin van de eerste les dezelfde hoeveelheid vooraf onbekend materiaal waarmee je in twee avonden iets gaat maken. Je bent volledig vrij ermee te doen wat je wilt. Geen thema, geen beperkingen. Laat je verrassen door het materiaal en je eigen vindingrijkheid.

Afsluiten seizoen: 25 mei 2023

Cultureel uitje in Utrecht of Houten

Open atelier

Uiteraard is er ook dit najaar weer ruimte om je eigen plan te trekken qua thema, materiaal of techniek. Ook dan vinden individuele (en groeps)werkbesprekingen plaats waarin je beeld en je uitgangspunten aan bod komen. Wil je suggesties voor eigen opdrachten, dan is dat in overleg mogelijk.

Docent in beeld- Dorothé Arts

Dorothé is beeldend kunstenaar en maakt objecten en installaties. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdrichting intermedia en beeldhouwen. In haar beelden onderzoekt zij de tegenstellingen tussen natuur en mens, tussen overdadige groei en inperking, tussen beweging en weerstand. Zij laat zich in haar materiaalkeuze graag leiden door het experiment met huis-, tuin- en klusmaterialen. 

Dorothé organiseert en verzorgt diverse workshops, cursussen en kunstprojecten, zowel in haar eigen atelier als in opdracht van organisaties. De groepen lopen uiteen van kinderen in de buitenschoolse opvang en vriendinnengroepen, tot leden van een kunstenaarsvereniging zoals Ars-Peintura en Marokkaanse meidengroepen. In haar workshops en cursussen deelt Dorothé haar enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Naast de technieken en materialen besteedt zij veel aandacht aan het idee achter het beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld? Meer informatie over Dorothé Arts vind je op haar eigen website.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 295,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

of mail naar

ars-peintura@live.nl

of bel met het secretariaat: 030-6381300

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page