Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Donderdagavond Ruimtelijk werken o.l.v. Dorothé Arts 20-22 uur

Programma 3D groep

Winter / Voorjaar 2021

Opdracht 1: ‘Verschuiving’

Vier avonden: 9 september t/m 30 september 2021


Het afgelopen jaar is voor velen van ons een onrustige tijd geweest met wellicht nodige veranderingen in je privé- of werkleven. We maken een abstract beeld op het thema ‘Verschuiving’. Start is een geometrische vorm zoals een kegel, bol, zuil of piramide. We snijden de vorm in minimaal drie delen om ze vervolgens verschoven ten opzicht van elkaar weer in elkaar te zetten. We werken met grove chamotte.

Opdracht 2: ‘Follie uit golfkarton’

Vier avonden: 7 oktober t/m 4 november (21 oktober herfstvakantie) 2021
We pakken de opdracht van vorig seizoen weer op: het maken van een follie in golfkarton. (Golf)karton is een ondergewaardeerd materiaal en wordt meestal geassocieerd met ‘knutselen door kinderen’. Het materiaal biedt echter veel mogelijkheden. Voor wie wil, starten we met een experimenteeravond om het karton te onderzoeken: knippen, snijden, rillen, ritsen, stapelen, verbinden, etc. Uiteindelijk maakt ieder een Follie *) uit karton waarbij we de uitdaging aangaan om geen lijm te gebruiken. Voor golfkarton wordt gezorgd.

*) Een Follie is een bouwwerk zonder functie, gebouwd ter decoratie. Je vindt ze vaak in grote tuinen bij landhuizen

Glazuuravonden

Twee avonden: 11 en 18 november 2021


Er liggen nog werkstukken van het afgelopen seizoen die geglazuurd kunnen worden (‘In hetzelfde schuitje’), maar ook het beeld ‘Verschuiving’ kun je glazuren.


Opdracht 3: ‘Gevleugeld

Vijf avonden: 25 november t/m 23 december 2021


In dit blok maken we een voorwerp met vleugels. De opdracht leent zich goed voor assemblage: het samenvoegen van gevonden voorwerpen en materialen. Maar je kunt ook aan de slag gaan met klei of een ander materiaal (karton, papier-maché). Je bent vrij te bedenken wat je vleugels wilt geven, dat kan een dier, mens of voorwerp zijn, maar uiteraard ook een abstracte vorm.

Open atelier

Uiteraard is er ook dit najaar weer ruimte om je eigen plan te trekken qua thema, materiaal of techniek. Ook dan vinden individuele (en groeps)werkbesprekingen plaats waarin je beeld en je uitgangspunten aan bod komen. Wil je suggesties voor eigen opdrachten, dan is dat in overleg mogelijk.

Docent in beeld- Dorothé Arts

Dorothé is beeldend kunstenaar en maakt objecten en installaties. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdrichting intermedia en beeldhouwen. In haar beelden onderzoekt zij de tegenstellingen tussen natuur en mens, tussen overdadige groei en inperking, tussen beweging en weerstand. Zij laat zich in haar materiaalkeuze graag leiden door het experiment met huis-, tuin- en klusmaterialen. 

Dorothé organiseert en verzorgt diverse workshops, cursussen en kunstprojecten, zowel in haar eigen atelier als in opdracht van organisaties. De groepen lopen uiteen van kinderen in de buitenschoolse opvang en vriendinnengroepen, tot leden van een kunstenaarsvereniging zoals Ars-Peintura en Marokkaanse meidengroepen. In haar workshops en cursussen deelt Dorothé haar enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Naast de technieken en materialen besteedt zij veel aandacht aan het idee achter het beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld? Meer informatie over Dorothé Arts vind je op haar eigen website.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.