Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Maandagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Roxanne Benders

Programma najaar 2021Surrealisme

6 september t/m 27 september 2021


Waar kijken we nou precies naar? Herkenbare elementen die samen toch een vervreemding oproepen? Denk aan de werken van Salvador Dali of Leonora Carrington. Herkenbare elementen vormen samen nieuwe beelden die thuishoren in een andere wereld. Laat het idee van de werkelijkheid los en laat je fantasie de vrije loop gaan. Met gebruik van knipsels uit foto’s of magazines, voegen we losse delen samen om te komen tot nieuwe beelden. Wat zegt dit nieuwe beeld? Drukt het een emotie uit of is het simpelweg ‘grappig’? Kunnen we een verhaal bedenken of laat je dit aan de toeschouwer over?

Hari & Deepti

4 oktober t/m  1 November 2021


Hari & Deepti is een kunstenaarsduo die kunst maken met gebruik van papier en licht. Zij creëren complete werelden, die met gebruik van een lichtbron tot leven komen. Eerst worden de beelden uitgetekend en daarna voorzichtig uitgesneden. Door meerdere lagen achter elkaar te leggen, ontstaat de illusie van diepte in schaduw.

Voor deze techniek moeten wij goed plannen en voorzichtig onze ontwerpen uitsnijden. Kies voor een bestaand beeld of bedenk een fantasierijk landschap, die wij met deze opdracht tot leven zullen laten komen.

2D of 3D?

8 november t/m 29 november 2021

Het komende blok gaan wij experimenteren met schilderijen die letterlijk van het doek afkomen. Schilderen met alleen verf kennen we ondertussen al, maar wat kunnen we nog allemaal aan deze verf toevoegen? De komende lessen zullen wij met verschillende materialen experimenteren. Kijk maar eens wat er gebeurt wanneer je bijvoorbeeld een handje zand door je verf heen mengt? Of bladeren? Of misschien wc papier? Misschien eindigen we zelfs met hele objecten als takken of speelgoed in ons schilderij!

DOCENT ROXANNE BENDERS

Onze nieuwste docent bij Ars Peintura is Roxanne Benders. Roxanne gaat het aankomende jaar afstuderen van de HKU uit de richting Fine Art & Design in Education. Zelf is zij nog hard op zoek naar haar plek in de wereld als kunstenaar en docent.

Roxanne houdt ervan om veelzijdig te werken. Zo houdt zij zich bezig met tekenen en schilderen, maar ook met het maken van sculpturen en ruimtelijke werken.

 Materiaalonderzoek en experimenten zijn belangrijke onderdelen van haar proces. Zij houdt ervan om zichzelf hier constant mee uit te dagen en nieuwe mogelijkheden te blijven ontdekken.

Met haar lessen probeert Roxanne er altijd voor te zorgen dat jij verrast wordt met je eigen gemaakte kunst

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.