top of page

Maandagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Jan Timmers

Het programma voor komend seizoen wordt gepubliceerd zodra het bekend is (vanaf half augustus) Onderstaand is het programma van afgelopen seizoen.

Gezamenlijk landschap

 

Maandagavond 20:00-22:00

8, 15, 22 en 29 januari 2024

 

Met deze lessenserie starten we met een nieuw concept, we gaan landschap schilderen in acryl, maar deze keer doen we het stapsgewijs samen. Dat wil zeggen dat ik een afbeelding kies die we allemaal gaan schilderen, ik zal in de les voordoen hoe ik dit zou aanpakken waarna jullie mijn handelingen stapsgewijs per les kunnen volgen. Omdat we allemaal hetzelfde landschap schilderen kunnen we ook goed bij elkaar zien hoe we van elkaar kunnen leren. Voor deze lessenserie heb je het volgende nodig:

 

 • Onderstaande afbeelding geprint op A4 of op ipad.

 • Acrylverf:

  • Ultramarijn blauw

  • Primair cyaan

  • Van Dijckbruin

  • Primair geel, cadmium geel (of een andere neutrale geel)

  • Gele oker

  • Vermiljoen, cadmium rood, pyrrolerood of naftolrood

  • Titaanwit

 • Afscheurpalet!! (Hema, Sostrene Grene, Swaak, of online)

 • Aantal kwasten en penselen (ook op de club aanwezig)

 • Spalters (grote brede platte kwasten) deze haal je bij de bouwmarkt of action.

 • Gesso (action of swaak)

jan timmers maandag voorjaar 24.jpg

Kunstenaarsonderzoek: Varda Caivano

 

Maandagavond 20:00-22:00

5, 12 en 26 februari 2024

 

Deze lessenserie duiken we in de praktijk van Varda Caivano. Een hedendaags schilder die abstracte schilderijen maakt. Ze is de inspiratiebron voor veel jonge schilders als Tobias Thaens, Lieve Hakkers, Leo Arnold, Anne Griffiths en Francesca Mollet, dus voor ons het onderzoek waard, wat kunnen we leren van haar aanpak?

Collage naar schilderij

Maandagavond 20:00-22:00

4, 11, 18 en 25 maart 2024

 

In deze lessenserie werken we van collage naar een uiteindelijk schilderij. Hoe gebruik je bestaande afbeeldingen om een nieuwe scene te creëren? Denk alvast na over een scene die je wil creëren en neem daarvoor tijdschriften mee waar je in kan knippen. We hebben ook nog een tal tijdschriften op de club liggen, heb je een specifiek idee schroom dan niet om afbeeldingen van google uit te printen en mee te nemen.

jan timmers maandag voorjaar 24 3.jpg.png

Mooi versus lelijk

 

Maandagavond 20:00-22:00

8, 15 en 22 april 2024

 

We gaan lelijk schilderen, neem een afbeelding naar keuze mee, een die je graag wil schilderen. Vervolgens gaan we deze eenmaal mooi schilderen en eenmaal lelijk. De eerste les duiken we ook in de filosofie achter het idee van deze lessenserie.

Afronden/ vrij werken

Maandagavond 20:00-22:00

6 mei 2024

Docent in beeld: Jan Timmers

Mijn naam is Jan Timmers ik ben 24 jaar oud. Ik heb mijn MBO opleiding Game art aan het Sint-Lucas afgerond en daarnaast een korte opleiding model/tekenen en schilderen gevolgd aan de Wackers academie in Amsterdam, hierna ben ik meteen door gegaan met de opleiding Fine Art & Design in Education op de kunstacademie in Utrecht. Na deze 4 jaar verlangde ik nog meer naar ongestoord schilderen dus stroomde ik in, in jaar 3 van opleiding Fine Art, ook aan de HKU, en daar ben ik nu. Hiernaast heb ik ook een cursus kunstfilosofie aan de universiteit afgerond. Goed, misschien een wat saaie opsomming maar misschien ook juist leuk om te weten welke weg ik heb bewandeld.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 310,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

Mail naar ars-peintura@live.nl of bel met het secretariaat: 030-6381300

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page