top of page

Maandagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Jan Timmers

palet.jpg

Terug naar de basis

 

Maandagavond 20:00-22:00

4, 11, 18, 25, sep & 2 okt  2023

We keren terug naar de basis binnen het schilderen. Gedurende het afgelopen seizoen heb ik opgemerkt dat velen geen consistente randvoorwaarden hanteren, zoals een voldoende groot palet en het gebruik van de basiskleuren op mijn aanraden. Hoewel je niet strikt gebonden bent aan deze regels, zou ik graag zien dat jullie ze alvorens hanteren om ze dan eventueel terzijde te schuiven. Naast een tal randvoorwaarden wil ik me in deze reeks lessen richten op de fundamenten, zoals de titel aangeeft. We zullen kijken naar zaken als kwastgrootte en het gebruik van kwasten op zichzelf. We gaan opnieuw leren hoe kleuren te mengen en zullen ons richten op enkele basistechnieken binnen de schilderkunst.

Om met een frisse start te beginnen, duiken we opnieuw in de basis!

Natuur.jpg

De veranderende natuur

9, 23, 30 okt & 6 nov 2023

 

De natuur verandert constant en past zich continue aan, zo weten we dat bijvoorbeeld de dieren duizenden jaren geleden vele malen groter waren, ik wil dat jullie na gaan denken over hoe de natuur in de toekomst zal evalueren. Neem voor deze lessenserie van 4 lessen een plant of dier naar keuze, maak een schildering of tekening van hoe deze nu is, en maak een versie van dit plant of dier over honderden jaren. Wees creatief niks is te gek. Zorgt alle uitstoot voor een mutatie of vinden we soortgelijke natuur ergens op een andere planeet? Voor inspiratie zullen we duiken in het werk van Ernst Haeckel. 

Hetzelfde anders.png

Hetzelfde maar dan anders 

13,20,27 nov & 4 dec 2023

In deze lessenserie van 4 lessen maak je voorafgaand aan de les thuis of ergens anders een foto, deze foto maak je twee keer op precies dezelfde plek maar op een ander tijdstip. Het kan een foto zijn van je tuin, van een landschap tijdens het fietsen of van de keukentafel, maak een foto van iets dat je aangaat iets wat je graag wil schilderen. Het gaat erom dat je elke keer op precies dezelfde plek een foto maakt maar op een ander tijdstip. Probeer de verschillen zo groot mogelijk te maken, of houd je ze juist klein? Om zo te laten zien dat er altijd verandering plaats vind, zelfs al is de foto op het zelfde tijdstip genomen? Het resultaat is een serie van twee schilderijen die hetzelfde afbeelden en toch iets totaal anders. 

Vrij atelier & afronden 

 

Maandagavond 20:00-22:00

11 en 18 december 2023

 

Deze twee laatste lessen voor de kerstvakantie zullen we gebruiken om dingen af te ronden, en/of om zelfstandig te werken aan iets. Wil je nog iets leren van mij of heb je een prikkel nodig om tot maken te komen? Geen probleem kom dan aan het begin van de les naar mij toe en dan verzinnen we samen iets! 

Docent in beeld: Jan Timmers

Mijn naam is Jan Timmers ik ben 24 jaar oud. Ik heb mijn MBO opleiding Game art aan het Sint-Lucas afgerond en daarnaast een korte opleiding model/tekenen en schilderen gevolgd aan de Wackers academie in Amsterdam, hierna ben ik meteen door gegaan met de opleiding Fine Art & Design in Education op de kunstacademie in Utrecht. Na deze 4 jaar verlangde ik nog meer naar ongestoord schilderen dus stroomde ik in, in jaar 3 van opleiding Fine Art, ook aan de HKU, en daar ben ik nu. Hiernaast heb ik ook een cursus kunstfilosofie aan de universiteit afgerond. Goed, misschien een wat saaie opsomming maar misschien ook juist leuk om te weten welke weg ik heb bewandeld.

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 295,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

Mail naar ars-peintura@live.nl of bel met het secretariaat: 030-6381300

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page