top of page

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Mai Linh Ly

24 & 31 januari, 7 & 14 februari 2023

 

MATERIAALONDERZOEK: Diverse druktechnieken


Rol je mouwen op en ga lekker aan de slag met verschillende druktechnieken.

Monotypen, gelatine printen, zeefdrukken, tetra printing of wisserprints!

Er zijn allerlei manieren waarop je kan werken om allerlei verschillende resultaten te krijgen. Experimenteer met materiaal en kleuren door te monotypen of ga heel specifiek aan de slag met zeef of drinkpak drukken.

In les 1 zal ik de verschillende technieken toelichten en demonstreren. Daarna kan je lekker experimenteren om vervolgens een plan te maken voor de overige lessen.

We laten ons inspireren door andere kunstenaars als Jenny McCabe, Wies van sowiesowies, Stephen Fowler, Sharece en meer.

 

21 februari AVL & 28 februari vakantie


Optie: Breng een bezoek aan de solotentoonstelling Folkert de Jong in Kunsthal Kade (28/1 – 7/5)

7, 14, 21, 28 maart 2023


KUNSTENAARSONDERZOEK: Folkert de Jong


Folkert de Jong is een Nederlandse beeldhouwer en tekenaar. Hij maakt kleurrijke werken met een flinke boodschap. We kijken naar zijn werk, vergelijken het met de verwijzingen en proberen samen betekenis te geven aan zijn werk.

In les 1 zullen we samen werk bekijken, bespreken we de tentoonstelling en is er een korte oefening om in zijn werkwijze te komen. De overige lessen kan je ingaan op Folkert’s thematiek, maar je kan ook kiezen om zijn kleurrijke manier van werken te gebruiken. Laat je inspireren door Folkert de Jong en maak een eigen verwerking

4, 11, 18, 25 april & 9 mei 2023


Invulling stagiaires:

Lid worden ?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 295,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

THEMAONDERZOEK: Buiten de kaders

 

In deze lessenreeks gaan we aan de slag met het onderzoeken van bijzondere vormen en formaten van papier en andere dragers. Je krijgt veel input en inspiratie in de eerste lessen om verschillende manieren van werken te proberen. In de laatste weken krijg je de ruimte om je eigen pad te kiezen.

 

In de eerste les gaan we experimenteren met inkt en samenwerking. Je zal worden uitgedaagd door middel van een veranderend kader waarop je tekent.

 

Meenemen bij de eerste bijeenkomst:

- Kroontjespen of bamboe pen

- Oost-Indische inkt

- Schilderstape

 

Mocht je iets van de materialen niet hebben, meestal zijn er op de club ook wat materialen aanwezig.

 

Les twee zal meer gericht zijn op inhoud. We bespreken hoe het thema in de kunstgeschiedenis voorkomt en hoe je dit in je eigen werk kan verwerken. We zullen jullie input geven vanuit verschillende keuzeopdrachten.

 

In les drie spelen we kort met verschillende dragers. Daarna ben je vrij te kiezen wat je uit de vorige lessen wil meenemen en kies je een drager en materiaal om aan de slag te gaan. In les 4 en 5 heb je de tijd om je werk af te maken. 

16 en 23 mei 2023

Afmaken werk en gelegenheid om cyanotype uit te proberen

Docent in beeld - Mai Linh Ly

Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.

Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.

Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com


bottom of page