top of page

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Mai Linh Ly

3, 10, 17 & 24 september 2024

THEMA: Transformatie

Weer beginnen met teken en schilderen na een lange zomer is soms moeilijk. Tijdens deze weken staat het thema transformatie centraal. We laten ons inspireren door afbeeldingen en kunstwerken om ons heen. We nemen een bestaand beeld en zullen dit naar eigen hand transformeren tot een nieuw beeld. We kijken naar het werk en werkwijze van Lori Siebert, Josh Harnack, ed. We starten met een snelle oefening en werken volgens Lori Siebert’s werkwijze. De weken daarna kan je kiezen om vanuit een andere afbeelding of bestaand kunstwerk te werken.

sept 24 1.jpg
sept 24 3.jpg

1, 8, 15, 22 oktober

KUNSTENAARSONDERZOEK: Portretten en kleurvlakken van Anne Torpe

Het werk van de Deense kunstenaar Anne Torpe kenmerkt zich door 2 dingen. Het zijn altijd portretten van personen en altijd zitten hier interessante kleurvlakken in. Tijdens deze lessen bekijken we haar werk, verdiepen we ons in de werkwijze en maak je geïnspireerd op het werk een eigen werk.

In les 1 zullen we spelen met kleuren en compositie. In de lessen daarna werk je zelf verder aan een groter werk.

okt 24 1.jpg

29 oktober herfstvakantie

Verzamel tijdens de herfstvakantie herfstbladeren. Fijn als je deze droog en geperst kan bewaren, waardoor we makkelijk met de bladeren als een plat materiaal kunnen werken.

5, 12, 19, 26 november

MATERIAALONDERZOEK: (Herfst)bladeren 

n de herfst laten bomen hun bladeren vallen. Tijdens deze weken gebruiken we deze herfstbladeren als materiaal om tot collages te komen. We kijken oa. naar het werk van Alyssa Jos, Vicki & Brooke Rawlins, Milah van Zuilen, Jennifer Tee etc. In de eerste les onderzoeken we de mogelijkheden van het materiaal. De rest van de lessen kan je zelf verder werken.

nov 24 1.jpg

3, 10, 17 december
BEELDONDERZOEK: Inclusief/exclusief lijst

Is een werk pas echt af als het is ingelijst? In deze weken betrekken we de lijst van het werk bij het werk. We gebruiken de lijst als onderdeel van het werk. We kijken naar het werk van verschillende kunstenaars die gebruik maken van de lijst als onderdeel van het beeld; Nay Bellamy, Emily Furr, Carsten Nilsson, Bekah Worley, etc.

 

Voor deze opdracht is het van belang dat je zelf een lijst hebt voor het werk. Dit kan een gewone simpele lijst zijn, maar hoe breder de rand van de lijst hoe meer je kan uitproberen. In de eerste les bekijken we het werk van de kunstenaars en maken schetsen voor een uitwerking tijdens de rest van de lessen.

dec 24 1.jpg

Docent in Beeld: Mai Linh Ly

foto-Mai-Linh-Groentje.jpg

Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education. Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.

Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.

Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com

Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 310,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

Mail naar ars-peintura@live.nl of bel met het secretariaat: 030-6381300

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page