Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Mai Linh Ly

7, 14, 21 & 28 september 2021


MATERIAALONDERZOEK: Krijt!We bekijken en onderzoeken het materiaal krijt. We maken onze eigen softpastels met pigmenten. Vervolgens kijken we naar kunstenaars die krijt gebruiken in hun werk. Laat je inspireren door het materiaal e/o de kunstenaars om zelf met diverse soorten krijt te werken. (softpastels, oliepastels, schoolbordkrijt, conté krijt ed.) We kijken naar kunstenaars van de expo Krijt! (kunsthal Kade 2018): Roland Sohier, Arno Kramer en Romy Francken.

Lid worden ?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.

5, 12, 26 oktober & 2 november 2021


(19 oktober vakantie)

THEMA / BEELDONDERZOEK:
Vliegende tapijten - Motieven en verhalen

Tapijten worden al eeuwen gemaakt, niet alleen voor op de grond, maar ook voor aan de muur. De meeste tapijten voor op de grond laten indrukwekkende motieven zien. Waar de meeste wandtapijten juist verhalen vertellen. We kijken naar de verschillende soorten kleden en ontwerpen zelf ook een geschilderd/getekend tapijt met motieven en verhalen. Kijk naar Paper Carpets van Araks Sahakyan & Ramón Rico Carpena, Janpeter Muilwijk, Grayson Perry en diverse wandkleden en tapijten.

11, 16, 23 & 30 november 2021


MATERIAALONDERZOEK:

Knippen, plakken, scheuren


Collages maken kan met allerlei materiaal. Maar wat als je zelf het materiaal moet maken? We kijken naar collage kunstenaars die veelal zelf hun papier prepareren om zo uiteindelijk beelden in elkaar te knippen, plakken en scheuren. We bekijken en bespreken kunstenaars als: Colette Vermeulen, Clover Robin & Mark Hearld.

7, 15 & 21 december 2021


(27 december & 4 januari vakantie)

KUNSTENAARSONDERZOEK:

Picasso en maskers


Picasso was erg geïnspireerd door maskers en houten beelden uit Afrika en Oceanië. We bekijken het werk van Picasso in deze tijd en kijken naar hoe hij zich liet inspireren. Laat het werk van Picasso je inspireren of laat je net al Picacco inspireren door maskers.

Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.


Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.

Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.

Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com