top of page

Donderdagmiddag 13.45 - 15.45 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

Jan Timmers

Gezamenlijk portret

 

Donderdagmiddag 13.45 - 15.45 uur

11, 18, 25 en 1 februari

 

Gezamenlijk portret word een nieuwe manier van lesgeven, een experiment. we gaan portret schilderen in acryl, maar deze keer doen we het stapsgewijs samen. Dat wil zeggen dat ik een afbeelding kies die we allemaal gaan schilderen, ik zal in de les voordoen hoe ik dit zou aanpakken waarna jullie mijn handelingen stapsgewijs per les kunnen volgen. Omdat we allemaal hetzelfde portret schilderen kunnen we ook goed bij elkaar zien hoe we van elkaar kunnen leren. Voor deze lessenserie heb je het volgende nodig:

 

 • Onderstaande afbeelding geprint op A4 of op ipad.

 • Acrylverf:

  • Ultramarijn blauw

  • Primair cyaan

  • Van Dijckbruin

  • Primair geel, cadmium geel (of een andere neutrale geel)

  • Gele oker

  • Vermiljoen, cadmium rood, pyrrolerood of naftolrood

  • Titaanwit

 • Afscheurpalet!! (Hema, Sostrene Grene, Swaak, of online)

 • Aantal kwasten en penselen (ook op de club aanwezig)

 • Spalters (grote brede platte kwasten) deze haal je bij de bouwmarkt of action.

 • Gesso (action of swaak)

Lichaamstudie

Donderdagmiddag 13.45 - 15.45 uur

8, 15 en 29 februari

 

In deze lessenserie nemen we een detail van het lichaam, dit kun je doen aan de hand van een online afbeelding die je print een meeneemt of je zoekt een beeld bij jezelf welke je vervolgens fotografeert. Knip een vierkant uit een papier en kijk bij jezelf of je buurman/vrouw door het vierkantje, kun je een interessante compositie vinden om te schilderen? Zie de afbeelding voor een voorbeeld.

jan timmers donderdag voorjaar 24 2b.jpg.png

Het dynamische dier

Donderdagmiddag 13.45 - 15.45 uur

7,14 en 21 maart

 

In deze lessenserie gaan we dieren schilderen, de keus van het dier is aan jou, zolang deze maar in beweging is. Hoe schilderen we beweging? Hoe suggereren we dat? Zijn vragen die centraal zullen staan.

 

Gezamenlijk blokken schilderen

Donderdagmiddag 13.45 - 15.45 uur

28 maart & 4, 11 en 18 april

 

In deze lessenserie gaan we iets doen wat we al eens hebben gedaan, namelijk blokken schilderen. Echter doet we het deze lessenserie weer samen, zoals we ook bij portret hebben gedaan. Hoe meng je de juiste kleur? hoe creëer je diepte? Welke kwastgrootte gebruik ik? Zijn allemaal vragen die we hopelijk al doende samen zullen beantwoorden. Ik zal voor deze lessenserie de blokken meenemen.

Afronden/ vrij werken

Donderdagmiddag 13.45 - 15.45 uur

25 april

 

Deze laatste les zullen we gebruiken om dingen af te ronden, en/of om zelfstandig te werken aan iets. Wil je nog iets leren van mij of heb je een prikkel nodig om tot maken te komen? Geen probleem kom dan aan het begin van de les naar mij toe en dan verzinnen we samen iets! 

DOCENT IN BEELD 

Mijn naam is Jan Timmers ik ben 24 jaar oud. Ik heb mijn MBO opleiding Game art aan het Sint-Lucas afgerond en daarnaast een korte opleiding model/tekenen en schilderen gevolgd aan de Wackers academie in Amsterdam, hierna ben ik meteen door gegaan met de opleiding Fine Art & Design in Education op de kunstacademie in Utrecht. Na deze 4 jaar verlangde ik nog meer naar ongestoord schilderen dus stroomde ik in, in jaar 3 van opleiding Fine Art, ook aan de HKU, en daar ben ik nu. Hiernaast heb ik ook een cursus kunstfilosofie aan de universiteit afgerond. Goed, misschien een wat saaie opsomming maar misschien ook juist leuk om te weten welke weg ik heb bewandeld.


Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 295,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

Mail naar ars-peintura@live.nl of bel met het secretariaat: 030-6381300

Naam*

E-mailadres*

Bericht*

bottom of page