Ars-Peintura ​

Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Donderdagmiddag 13.45 - 15.45 uur

Tekenen en schilderen o.l.v.

wisselende docenten

PROGRAMMA DONDERDAGMIDDAG februari / april 2022

In het laatste blok van 24 februari tot en met 28 april 2022 zullen de donderdagmiddag bijeenkomsten worden begeleid door Merel Dames en/of Peter Dames.


24 februari 2022


De weg van hier naar....


Matariaal: Schets-/tekenpapier, dikke stiften, fineliners


3 maart 2022  Krokusvakantie 


10, 17 en 24 maart 2022


Papier


Verzamel verschillende soorten papier en karton. Denk hierbij aan bijv. karton van een eierdoos, oude tijdschriften, vloeipapier, stalen van behangpapier, fotokopieën, oude postzegels etc. Neem deze mee. Denk ook aan lijm, scharen, mesjes, naalden (om mee te kerven) of naald en draad om te verbinden en eventueel ander schildermateriaal. Als je mee wilt doen met papier scheppen neem dan ook papiersnippers van bijv. oud werk mee!


31 maart en 7 april 2022


Landkaarten


Oude landkaarten ( van bijv. de kringloopwinkel) Schildermateriaal, lijm, schaar,


14 en 21 april 2022


Infographics


Informatie over een thema wat dichtbij je staat


28 april 2022


Wat je (niet) ziet

Grafietpotloden, tekenpapier, pastel, siberisch krijt, houtskool en een simpel voorwerp bijv. een sinaasappel of een bloem

Even voorstellen:

Ik ben Peter Dames, voor sommige van jullie bekend uit de periode dat ik zelf lid was van de vereniging. Ik ben in 1992 bij Ars Peintura gestart met een cursus aquarel en bezocht ik de maandag- en dinsdagavond groep. 

Tussen 1993 en 2016 was ik actief in het bestuur in diverse functies en later mede-organisator van de reisjes en uitjes naar o.a. Parijs, Berlijn, het Ruhrgebied, Insel Hombroich, Antwerpen etc. 

Maar bovenal heb ik veel geleerd tijdens de bijeenkomsten door de jaren heen. Ik werk veel abstract in verschillende technieken zoals olieverf en acryl. In juni 2016 heb ik mij aangesloten bij Pinto.


Mijn naam is Merel Dames, ik ben 31 jaar, creatieveling en dochter van Peter. Van 1998 t/m 2009 heb ik met veel plezier geschilderd bij Ars Peintura. Daarna heb ik nog een bijdrage geleverd bij de organisatie van de reisjes.

Ik heb een opleiding tot grafisch vormgever afgerond. In 2015 heb ik de studie autonome beeldende kunst voltooid. Naast mijn grafische werk houd ik mij met name bezig met het maken audio/visuele kunst in samenwerking met anderen. Deze werken vertoon ik in verschillende omgevingen zoals exposities, maar ook in minder voor de hand liggende ruimten zoals bijvoorbeeld binnen een zorginstelling. 

Ik werk graag multidisciplinair. Op vrijwillige basis werk ik bij Grafisch Atelier de Wijde Doelen in Utrecht en begeleid daar mensen met een verstandelijke beperking. 

Op het moment geef ik daar en in diverse parken Ipad-tekenlessen. Sinds 2016 heb ik samen met Michelle Melara, Maaike Hoogland en Peter Dames Atelier Pinto in Houten waar we een kunstzinnige uitwisseling hebben en een verbinding maken met sociale thema’s.


Lid worden?

Als lid mag je aan alle dagdelen meedoen.

De contributie bedraagt

€ 280,-. Tussentijdse instroom is mogelijk. Je betaalt dan een evenredig deel van de contributie. Neem contact met ons op via het contact formulier en we reageren zo snel mogelijk!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met onze vereniging Ars-Peintura. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.