Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur 
Tekenen en schilderen o.l.v. 
Mai Linh Ly

Hier een samenvatting van het programma voorjaar 2019

Het uitgebreid programma wordt aan alle deelnemers gemaild.

8 & 15 januari 2019


BEELDONDERZOEK: Zeefdrukken

Vorig jaar hebben geëxperimenteerd met zeefdrukken. In deze twee weken zullen we ons verdiepen in het zeefdrukken in diverse drukgangen om één beeld te maken.
Kijk naar kunstenaars als: Andy Warhol, KTandPaul en Atelier Bingo.


22 & 29 januari + 5 & 12 februari 2019


THEMA ONDERZOEK: Microscopische wereld

Wat je ziet is soms niet wat je ziet. Naast wat wij met het blote oog kunnen waarnemen bestaat nog een gehele wereld. Door een microscoop kan deze wereld wel gezien worden. In deze lessen gaan we aan de slag met microscopische vormen. Wat kan je vinden onder een microscoop en hoe kunnen deze vormen een inspiratiebron zijn voor tekeningen en schilderijen.

Kijk naar het werk van Dorothé Arts en Ernst Haeckel.

19 februari ALV
26 februari Voorjaarsvakantie

5, 12, 19 & 26 maart 2019


KUNSTENAARSONDERZOEK: Caravaggio en Clair-Obscur

Met de grote expositie van Caravaggio en de Utrechtse Caravaggisten in het Centraal Museum duiken we in de wereld van de clair-obscur. We kijken naar de werken van Caravaggio, Gerard van Honthorst, Dirck

van Baburen en Hendrick ter Brugghen. Hoe maken zij gebruik van het licht, of maken ze juist gebruik van het donker?

2, 9, 16 & 23 april 2019


BEELDONDERZOEK: Zelfportret?

Portretten worden al eeuwen gemaakt en een beetje kunstenaar maakt ook zelfportretten. Wat is nou een portret en is het nodig om daarop herkenbaar afgebeeld te worden? We kijken naar kunstenaars als Rembrandt, Frida Kahlo, en Jonathan Meese. Is hun gelaat het belangrijkste in het werk, of draait het ook om de andere beeldelementen?


30 april 2019 Meivakantie

7 mei 2019 Afmaakles

Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.


Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.


Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com