Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur 
Tekenen en schilderen o.l.v. 
Mai Linh Ly

Hier een samenvatting van het programma voorjaar 2020

Het uitgebreid programma wordt aan alle deelnemers gemaild.

7, 14, 21 & 28 januari  2020


THEMAONDERZOEK: de Middeleeuwen
Samen met gastdocent Cas van Dijk duiken we de middeleeuwen in. Een tijd waarin beeld een belangrijk communicatiemiddel was. Toen waren beelden het verhaal en de teksten daaromheen alleen leesbaar voor de hogere klassen. Inmiddels kijken we vaak alleen naar het beeld los van de tekst. Dit zorgt voor naïeve en gekke afbeeldingen. De middeleeuwse stijlen, maar ook onderwerpen zullen ons deze weken leiden.
We kijken naar het werk van verschillende Middeleeuwse ambachtslieden en kunstenaars.


4 & 11 februari, 3 & 10 maart 2020


BEELDONDERZOEK: Assemblage

Assemblage lijkt misschien op collage, maar is veel driedimensionaler dan dat. Wat als je (gevonden) 3d objecten het uitgangspunt moet laten zijn voor een tekening of schilderij. We bekijken verschillende assemblages en zoeken het punt op waar de verzameling aan 3D toch ook weer 2D wordt. In deze 4 weken kijken we naar het behandelen van de drager zodat er een assemblage achtige sfeer ontstaat. Door voorwerpen erop te plakken. Maar ook bijzondere dragers als (open) boeken en hout kunnen een startpunt zijn.

Tijdens deze weken is er een optie om samen te werken om zo voor de expositie tot een gezamenlijk werk te komen. Hier mag je aan meedoen, maar hoeft natuurlijk niet.

We kijken naar kunstenaars als: Robert Rauschenberg, Frank Turek en Braque

18 februari 2020 ALV
25 februari 2020 Voorjaarsvakantie

17, 24 & 31 maart & 7 april 2020


KUNSTENAARSONDERZOEK: Marlene Dumas
Door het water heen loopt de inkt en geeft vormen. Door de inkt loopt water en ontstaat er vormen. Deze weken storten we ons op het werk van Marlene Dumas. Zijn haar inkttekeningen nou toeval of totaal gecontroleerd? We experimenteren met de inkt en zien wat er wel en niet gebeurt. Tijdens deze weken bekijken we haar werk uitvoerig. En vragen we ons af, is het nou een tekening of een schilderij?

14 & 21 april 2020


MATERIAALONDERZOEK: Cyanotype
Cyanotype is tekenen met licht. Door licht doorlatende en niet licht doorlatende materialen op de behandelde vellen te leggen ontstaan er nieuwe vormen en tekeningen. In deze 2 weken doen we een spoedcursus cyanotype. Wat doet licht en schaduw op papier.
We kijken naar kunstenaars als: Man Ray, Jo de Pear en Arvo Leo


28 april Meivakantie
5 mei Dodenherdenking


12 mei 2020

AFMAAKLES


Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.


Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.


Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com