Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur 
Tekenen en schilderen o.l.v. 
Mai Linh Ly

Hier een samenvatting van het programma najaar 2019

Het uitgebreid programma wordt aan alle deelnemers gemaild.

3, 10, & 17 september 2019


MATERIAALONDERZOEK: a la Fresco(-secco)

Het fresco is één van de oudste vormen van schilderen, het schilderen op kalksteen/gips. We duiken in deze vorm van kunst en bekijken de verschillende soorten van fresco en hoe deze gemaakt werden en worden. Net als de oude meesters maken we zelf verf aan met pigmenten en kijken hoe deze reageren op het gips. Kijkend naar bestaande fresco’s van oa: Giotto, Michelangelo, Beohar Rammanohar Sinha, Rudolph Zallinger, ed.


24 september, 1, 8 & 15 oktober 2019


BEELDONDERZOEK: Found footage

Found footage, gevonden beeldmateriaal. Een populair manier van maken onder de (film)makers van toen en nu. Met de vondst van het beeldmateriaal worden er nieuwe verhalen en beelden gecreëerd die niks meer te maken hebben met de oorsprong van het beeldmateriaal.
Found footage kan op verschillende manieren toegepast worden. Op verschillende manieren kan gevonden beeldmateriaal verwerkt worden tot een werk. We kijken naar het werk van Andy Warhol, Trevor Henderson, ed.

22 oktober 2019 Herfstvakantie


29 oktober, 5, 12 & 19 november 2019


WERKWIJZEONDERZOEK: Pasteus schilderen, schilderen zonder penseel

Schilderen is 2D, of toch niet? Kijkend naar kunstenaars als Raquel van Haver, Toon Laurense & Arjen van Arendonk, zien we dat schilderen ook 3D kan worden. We bekijken hun werk en proberen te achterhalen op welke manieren zijn de pasteuse vormen in het schilderen krijgen.

Met toevoegingen aan de verf, maar ook door andere gereedschappen te gebruiken naast de kwast en penseel, proberen we driedimensionaal te schilderen

26 november, 3, 11 & 17 december 2019


MATERIAAL ONDERZOEK: lang leve de viltstift
In één keer de juiste lijn zetten, dat is nog geen makkelijke opdracht. In deze 4 weken werken we alleen met viltstift (en/of markers). Als je tekent met stift moet je het in 1 keer goed doen, of je fouten weten op te lossen met het materiaal. We kijken naar het werk van Maria Westra, Sean Sullivan, Jon Burgerman, Mr Doodle ed.


24 & 31 december 2019 Kerstvakantie

Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.


Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.


Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com