Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur 
Tekenen en schilderen o.l.v. 
Mai Linh Ly

Hier een samenvatting van het programma najaar 2018.

Het uitgebreid programma wordt aan alle deelnemers gemaild.

4, 11, 18 en 25 september 2018


MATERIAAL ONDERZOEK: Mixed Media
Steeds vaker zijn er kunstwerken in musea waar bij het informatiekaartje staat ‘Mixed Media’. Wat is Mixed media en vanwaar passen kunstenaars dit toe? Wat voor effect heeft het en wat kan je daarmee bereiken? We kijken naar de mogelijkheden van verschillende materialen en onderzoeken wat het communiceert als je ze samen gaat gebruiken.

Een mooi moment om nog eens te kijken naar al het werk van de afgelopen jaren, wat is er nog niet af? Wat heeft nog iets extra’s nodig? Dit is een mooi moment om te kijken of er ruimte is voor een toevoeging. Helemaal opgaan in een nieuw werk mag natuurlijk ook!

Kijk ook naar het werk van Dieter Roth, Jean Dubuffet, Marian Binnenweg en John Baldessari.

2, 9, 16 en 30 oktober 2018


WERKWIJZE ONDERZOEK: The Line up, de kracht van tekenen
icm de expo The Line Up in Centraal Museum.
Vanuit de expositie van het Centraal Museum, The Line Up, duiken we in tekenen. De expositie is ingericht om te kijken naar de werkwijze van het tekenen van verschillende kunstenaars. We kijken naar werk van verschillende kunstenaars en proberen te achterhalen welke werkwijze zij hanteren om te kijken of we die zelf kunnen toepassen in een werk.

Kijk naar het werk van Robbie Cornelissen, Marlene Dumas en anderen van de expo.6, 13, 20 en 27 november 2018


THEMA ONDERZOEK: Oriëntalisme

Als we kijken naar de kunstgeschiedenis en de stromingen zijn deze gebaseerd op de Europese/westerse kunst en cultuur. In de Oriënt ging deze ontwikkeling er anders aan toe. We laten ons inspireren door de Oriënt. Dit kan zijn door de geschiedenis van hun kunstontwikkeling, door hoe de westerse kunstenaars (denk aan van Gogh en Gauguin) geïnspireerd raakte door de Oriënt, maar ook door hedendaagse Oosterse Kunstenaars te bekijken. De inspiratie voor het werk kan zo groot en klein zijn als jou aanspreekt binnen dit thema.

Kijk naar het werk van Xu Lei, Li Cheng, Yayoi Kusama en Chiho Aoshima.


4, 11 en 18 december 2018


BEELDONDERZOEK: Gelaagd zeefdrukken

Vorig jaar hebben we kort even gekeken naar zeefdrukken. Nu krijgt iedereen de kans om zich in deze werkwijze te verdiepen. Zo kan het gemaakte werk van de vorige opdracht een basis zijn voor de zeefdruk. Zeefdrukken wordt veel gezien als een manier om werken van grote meesters te reproduceren. Zo waren ook Herman Brood, Corneille en Karel Appel erg fan van zeefdrukken.

Tegenwoordig wordt zeefdrukken ook gezien als een creatieve manier om te spelen met de plaatsing. 

Kijk naar kunstenaars als: Andy Warhol, KTandPaul en Atelier Bingo.


Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.


Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.


Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com