Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Donderdagavond Ruimtelijk werken o.l.v. Dorothé Arts

Programma 3D groep

Voorjaar 2018

Komend half jaar zijn er weer vijftien bijeenkomsten op de donderdagavond.

Blok 1: Glazuurlessen


Twee avonden: 11 en 18 januari 2018

Tijdens deze twee avonden glazuren we de werkstukken van het ‘Rariteitenkabinet’ (opdracht september). Degene die eerder klaar zijn of niks te glazuren hebben, kunnen voor zichzelf werken of al starten met de opdracht van blok twee.


Blok 2: Viervoeter in was


Vijf avonden: 25 januari t/m 22 februari 2018


We boetseren dit blok een dier naar de werkelijkheid. Aan de hand van foto’s bestuderen we de vorm van het gekozen dier, maken een armatuur van metaaldraad en boetseren vervolgens met was de viervoeter zo realistisch mogelijk. De materialen zijn ter plekken aan te schaffen. Mocht je liever boetseren met klei, dan kan dat natuurlijk ook.


Blok 3: Hangend afval


Vijf avonden: 

8 maart t/m 5 april 2018


Tijdens de zomerexpositie in Griftsteede kunnen werken aan het plafond hangen. We maken dit blok een werkstuk van lege petflessen (of ander afvalmateriaal). Lekker licht materiaal waarmee je van alles kunt doen. Zowel figuratief als abstract. Een hangend object of een mobiel. Mocht je het leuk vinden om samen te werken en zo iets groters te maken, dan kan dat ook. Ter inspiratie beginnen we met een presentatie over ‘afvalkunst’.

Blok 4: Verrassingsopdracht

Drie avonden : 12 t/m 26 april 2018

De invulling van de laatste drie avonden is mede afhankelijk van de vorderingen van alle andere opdrachten. Maar waarschijnlijk is er nog ruimte voor een kleine verrassingsopdracht die pas op de avond zelf bekend wordt gemaakt. Gewoon een (of meerdere) avonden ter plekke impulsief aan de slag. De laatste avond kunnen we (zoals gebruikelijk de laatste jaren) weer een excursie buiten de deur organiseren.


Open atelier

Uiteraard is er ook dit voorjaar weer alle ruimte om je eigen werkstukken te maken in het ‘open atelier’. Je bepaalt dan zelf met welk thema, materiaal of techniek je aan de slag gaat. Uiteraard vinden ook dan individuele (en groeps)werkbesprekingen plaats waarin je beeld en je uitgangspunten aan bod komen. Wil je suggesties voor eigen opdrachten, dan is dat in overleg mogelijk.

Docent in beeld- Dorothé Arts 

Dorothé is beeldend kunstenaar en maakt objecten en installaties. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als hoofdrichting intermedia en beeldhouwen. In haar beelden onderzoekt zij de tegenstellingen tussen natuur en mens, tussen overdadige groei en inperking, tussen beweging en weerstand. Zij laat zich in haar materiaalkeuze graag leiden door het experiment met huis-, tuin- en klusmaterialen. 


Dorothé organiseert en verzorgt diverse workshops, cursussen en kunstprojecten, zowel in haar eigen atelier als in opdracht van organisaties. De groepen lopen uiteen van kinderen in de buitenschoolse opvang en vriendinnengroepen, tot leden van een kunstenaarsvereniging zoals Ars-Peintura en Marokkaanse meidengroepen. In haar workshops en cursussen deelt Dorothé haar enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Naast de technieken en materialen besteedt zij veel aandacht aan het idee achter het beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld? Meer informatie over Dorothé Arts vind je op haar eigen website.