Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Donderdagmiddag 13.45 - 16.00 uur 
Tekenen en schilderen o.l.v. 
Theo Briggeman

Programma najaar 2018 volgt.

Programma  januari-april 2018


11, 18 januari 2018

DE AARDE VANAF DE SATELLIET

Er zijn vele foto's van onze mooie planeet op het internet te vinden en evenzo veel mooie fotoboeken. Theo neemt er een paar mee.
Het is een oefening in goed kijken en je eigen plan trekken m.b.t. je eigen schilderij tekening.. ook een uitdaging om eens groot uit te pakken of juist heel precies en klein. Advies; gebruik een vierkant formaat, dat kan je alle kanten opdraaien, net als in de ruimte. ALLE TECHNIEKEN.


25 januari en 1 februari 2018

ALLE DAGEN EEN DRAADJE IS EEN HEMDSMOUW IN HET JAAR

Probeer dit gezegde vorm te geven. Zoek foto's die je inspireren . Hoe groeit iets eigenlijk ? ... zou een vraag daarbij kunnen ... Je kunt het ook spontaan laten groeien ... je begint Ergens en gaat verder met breien ... let op je gevoel voor vorm en kleur. Waardeer het positief ...Je kunt ook met een verzameling vormen beginnen en die aan elkaar gaan linken. ALLE TECHNIEKEN.


8, 15 februari 2018

ALLE EINDJES AAN ELKAAR KNOPEN

Iets verwant maar wellicht toch net iets anders.

Wat gebeurt er als je eindjes aan elkaar knoopt? wat zou er ontstaan? Leuke vragen .. Alle technieken bijvoorbeeld de collagetechniek. Zoeken en plakken.


22 februari en 8 maart 2018

HAND IN HAND

Letterlijk een mooie opdracht om weer eens handen te tekenen.
Figuurlijk, interessant wat je hand in hand wilt laten gaan. Ga op zoek naar jouw thema en inspiratie. Misschien zit je met je HANDEN IN HET HAAR >> ook een mooie opdracht.
ALLE TECHNIEKEN.


15, 22 maart 2018

HANNAH KOMT POSEREN

Tekenen of schilderen, direct naar model.


29 maart en 5 april 2018

ZELFPORTRET OF EEN PORTRET VAN IEMAND DIE JE INSPIREERT

> Met goede foto's
Neem een spiegel mee als je jezelf portretteert.


12, 19 april 2018

ALS EEN VIS IN HET WATER

Je kan dit letterlijk en figuurlijk oppakken. Je kan met de

vissen meezwemmen maar ook jezelf te midden van waar je van houdt ... je kunt collagetechnieken gebruiken en tegelijkertijd schilderen. 

Alle technieken

ALLE TECHNIEKEN.


26 april 2018

DINGEN AFMAKEN en/of EIGEN DINGEN


Docent Theo Briggeman 

 Theo is sinds 1978 werkzaam als docent en beeldend kunstenaar. Sinds 1991 tekenen en schilderen op inspiratie van muziek, in de vorm van een optreden naast uitvoerende musici. 1991: Improviserend tekenen op inspiratie van 'Perron 5b' te Soest. En idem bij een optreden van Greetje Bijma in De Fransche School te Culemborg. 1995: Improviserend tekenen op de manifestatie Cul Varie te Utrecht. 2005: Improviserend tekenen op het North Sea Jazzfestival. En natuurlijk ook bij Ars Peintura op de donderdagmiddag. Voor meer informatie over Theo kun je terecht op zijn website.