Ars-Peintura 
Vereniging Amateur Beeldende Kunstenaars

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Dinsdagavond 20:00-22:00 uur 
Tekenen en schilderen o.l.v. 
Mai Linh Ly

Programma najaar 2018 volgt

Hier een samenvatting van het programma voorjaar 2018.

Het uitgebreid programma wordt aan alle deelnemers gemaild en is ook te vinden onder de leden-login

9, 16 & 23 januari 2018


BEELDONDERZOEK: 

Kleur vs. Zwart/Wit


Kleur kan een bepaald gevoel of emotie in het werk leggen, het gebruik van kleur naast delen die in zwart/wit of grijstinten zijn, kan zorgen dat er een bepaalde aandacht op bepaalde delen van het werk ligt. Iedereen heeft andere associaties met kleur, waardoor zij deze anders beleven. Hetzelfde geldt voor zwart/wit of grijstinten. Sommige associëren het met oudere tijden, vage herinneringen, oude foto’s (of nieuwe foto’s die ontkleurd zijn) en sommige mensen dromen zelfs in het zwart/wit.

Maak een werk waarin je speelt met dit contrast tussen kleur en zwart/wit. Kijk naar het werk van Rinke Nijburg, Jans Muskee, Erik Mattijsen & Erik Odijk.
30 januari, 6 & 20 februari 2018


KUNSTENAARSONDERZOEK: perspectief en tijdsbeleving in de werken van David Hockney


In de aankomende 3 weken gaan we naar verschillende aspecten van zijn werk kijken. Waaronder de ‘Joiners’, een manier van fotocollages maken. Maar ook zijn manier van schilderen/zijn handschrift en zijn onderwerpskeuzes komen aan bod. In deze weken is het aan jou om te bepalen welk aspect van zijn werk interessant is om zelf op in te gaan. Neem David Hockney als inspiratie voor een nieuw werk


De maanden maart en april zullen er twee stagiaires komen van de kunstacademie van Utrecht. Deze stagiaires volgen een docentenopleiding en willen graag aan jullie les komen geven. Het programma van de studenten in nog niet bekend en zal in februari bekend worden.

 

6, 13, 20, 27 maart 2018

Stagiair 1

 

3, 10, 17, 24 april 2018

Stagiair 2

 

8 mei 2018
Afmaakles, alles wat het afgelopen jaar niet afgekomen is kan nog aan worden gewerkt.
We bespreken gemaakte werken en kijken terug op het afgelopen jaar en de opdrachten.

 

15 mei 2018 (datum nog nader te bepalen)
Excursie


Docent in beeld - Mai Linh Ly


Mai Linh Ly studeerde in 2012 af aan de HKU Fine Art & Design in Education.

Werkzaam als beeldend kunstenaar onderzoekt ze haar identiteit als Nederlandse/Chinese. Ze gaat opzoek naar de ogenschijnlijke verschillen in cultuur, tradities, opvoeding, rituelen en zaken van alledag. Ook haar fascinatie voor natuur is van jongs af aan een grote inspiratiebron.

Beelden maken is voor haar een grote zoektocht, ook naar materiaal. Welk materiaal en in welke vorm komt het idee van het werk het beste naar voren. Ze werkt veel met papier, collage, natuurlijke pigmenten, maar ook porselein en klei.

Naast haar beeldende werk is ze altijd op zoek naar nieuwe projecten, zowel alleen als in samenwerking met andere kunstenaars of vormgevers. Denk aan het illustreren van verhalen, familieportretjes en kleurplaten. Of het ontwerpen en vormgeven van gebruiksvoorwerpen.


Sinds haar afstuderen heeft ze meerdere semesters gewerkt voor een designacademie in China. Ook geeft ze jaarlijks nog gastlessen op de HKU. Haar manier van lesgeven is zoals ze zelf ook het liefste werkt. Mai Linh wil mensen zichzelf laten verwonderen door wat ze kunnen. Haar lessen zijn dan ook vooral gericht op onderzoek en experiment, waarin zij de mensen begeleid in hun eigen creatieve proces.


Meer informatie over Mai Linh Ly vind je hier: www.wmlly.com